Iv-val, mascara

Jag sitter och tittar igenom alla iv-val som finns att välja på. ett stort urval är det men för 2an har jag redan bestämt mig det blir danska. Sedan jag började titta på den danska deckarserien mordkommisionen fick jag ett intresse i danskan. Eller kanske inte intresse men jag tycker det är ett coolt språk och varför inte passa på att lära sig det när jag bor så nära Danmark.
Dessutom har jag bestämt mig jag ska gå språk och inte europa. Jag känner att jag är en tjej som hellre läser språk för att jag tycker det är ett kul ämne.

Jag har även pratat med mamma precis, hon befinner sig just nu i London. Är jag avis? jajamänsan! London har jag aldrig varit i men jag vill till staden för att shoppa och se. Jag har även sagt till mamma att hon ska köpa min favorit mascara från Lancome på vägen hem. Ny mascara snygga fransar, I like!
Nu sitter jag och gäspar kanske nanna snart. Ska passa på att läsa min bok, Stieg Larssons andra bok i den spännande serien om Mikael Blomqvist. ciao ciao godnatt, dröm sött.

Lite bättre avslut på söndagen

Dagen var tänkt att jag skulle försöka plugga så mycket som möjligt men jag hade verkligen ingen ork till att plugga därför blev det lite plugg men för det mesta av att sitta vid datan och tvn. Men så har jag lite ångest för på torsdag ska jag skriva ett tal tills på engelskan vilket jag verkligen har panik över. För jag vet inte hur jag skriver ett tal vilket inte alls är så bra. Men dessutom fungerar inte min hjärna för att tänka ut vad jag ska skriva om utan min hjärna tänker mer om provet imorgon och provet på onsdag. Denna vecka är inte kul! Jag vill egentligen gömma mig och inte komma ut förrän om två veckor. Men det kan jag inte utan jag måste bita ihop. Men jag har jo något att se fram imot på fredag så det är min lilla morot för denna vecka.

Men jag inte bara pluggat utan jag hann med ett snabbt köp på kakboden en semla till pappa och mig. Supergoda var de. Dessutom tog jag en promenad med patrik vilket var rätt skönt, bland annat pratade vi om hans student och vad han ska göra efter studenten. Han gav mig dessutom serien 90210 som jag fick. Vilket jag blev jätteglad över. Men väl när jag var hemma fungerade det inte?



Tråkiga tråkiga söndag

Denna helg har inte heller bestått av någon fest men den har varit lugn och skön efter en vecka full med plugg. I fredags skulle vi tjejer hitta på något men efter som det blåste för mycket var det ingen av oss som ville ut så det blev en hemma kväll i soffan med Ben Jerrys glass Cookie Dough, så underbart gott. Till glassen tittade jag på en riktigt bra thriller, ni vet de filmer som säljs nu till kvällsposten kommisarie Lynley. Den var iallafall spännande vilket fungerade bra på en fredag kväll.
Efter att vaknat upp på lördagen och insett att denna lördag ska bestå av ett ord, plugg ville jag bara gå i ide som björnarna gör på vintern. Men vid halv elva tränade jag aerobic där jag fick min energi till att plugga. Därefter fortsatte dagen med att plugga geografi och naturkunskap. En härlig blandning på en lördag. Men jag njöt när jag hade härliga pauser bland annat när jag fått nya garderober i mitt rum och passat på att lägga allt fint. Men jag hjälpte även mamma men att ta upp en ny fåtölj framför eldugnen eller spisen eller vad ni kallar det för. Efter några timmar kvar tills jag skulle möta upp tjejerna till Mille gick jag mest omkring och strosa i huset.
På kvällen möttes vi tjejer upp på Millenium för att äta gott och därefter åkte vi hem till Julia för att titta på the Notebook.
Men idag är det söndag vilket betyder för mig en till plugg dag, inte alls kul! Ciao

Bambi på hal is

Idag åkte vi till Kockums för att åka skridsko, SP1A och SP1D. Jag räknade ut att jag inte stått på ett par skridsko på ca fyra år vilket medförde att jag var en bambi på hal is. Gud va vingligt det var men faktiskt var det kul vilket gjorde att jag har sagt till mamma att hon och jag ska åka skridsko en dag med en långfika efteråt. Nu ska jag knoppalajnen. ciao stor bild jag vet!


Humör till max

En hel dag gick åt för att gå i skolan tills klockan fyra och därefter bege mig hem för att snabbt göra engelsk läxan. Sedan skulle jag bege mig till en nya familj som ska sitta barnvakt för och prata med dem. Men efter jag gjort engelsk läxan tittade jag på mobil och var hittade jag där, jo två missade samtal och ett sms. Den familjen jag skulle träffat idag hade blivit sjuka och det meddelar man klockan fem? Nej lite bättre timing nästa gång, kanske! Tack.
Men i just det ögonblicket blev jag frustrerad för här skulle jag missa mitt favoritpass danceaerobic för att träffa den nya familjen och jag visste att det var reserv platser. Även att jag var frustrerad ringde jag till formtoppen för att säga till dem att jag ville så innerligt träna. Så chockad blev jag när jag fick en plats eftersom de personer som vait reserver inte ringde och villa ha deras platser vilket gjorde att jag kunde träna. Då var hela dagen ändrad till det positiva. Tänk att dagen bara kan ändras sådär. Ännu gladare blev jag idag när jag såg VR i brevlådan.
Här sitter jag nu tränad och glad. Vet ni vad jag kan göra världens godaste smothies! Bara så ni vet. Och jag ska gå och lägga mig nu jag är riktigt trött. ciao ciao

Ett mästerverk

Jag har precis sett en fantastisk film med mamma och August. Den heter Benjamin Buttons otroliga liv. Visst kommer den få många oscars!
Historian har sin början i New Orleans på 20 talet då en kvinna vid namn Queenie tar över vårdnaden av pojken, hon kallar för Benjamin. Men Benjamin skiljer sig från alla andra spädbarn, hans utseende är precis som en 80-årings. Filmen tar än med på en spännande resa med humor, sorg och spänning. Regissören David Ficher har gjort ett mästerverk.
Skådespelarna Brad Pitt och Cate Blanchett gör filmen alldeles romantisk och de spelar underbart bra. Ciao




Barack Obama en höjdare på att hålla tal

Idag intog han talarstolen i Washington DC för att svära eden. Jag pratar självklart om en nervös Barack Obama som svor eden klockan tolv amerikansk tid. Dessutom höll han ett väldigt personligt och ett bra tal inför miljoner tittare. Jag är imponerad på denna Obama inte bara för att han är den första svart presidenten i USA utan att han verkar vara en person med ett starkt mål att förändra världen till det bättre. Men vem vill inte det? Men Obamas ord är varma och starka och riktas rakt till en och jag vet att han verkligen vill förändra. Jag håller tummarna för att han lyckas med att förändra just världen.




Måndag

Snart börjar min långa sovmorgon tag slut och det väntar en lektion idag. Naturkunskap. Behöver jag säga mer om den lektionen?
Men snart är jag hemma igen och då ska jag genast iväg för att sitta barnvakt sen efter de väntar en hel kväll med naturkunskap och matte! USCH!
ciao ciao

Plugg med ett intressant samtal

Denna dagen har varit en riktig pluggdag vilket inte varit en kul dag men däremot fick jag ett intressant samtal idag. Det var från min mentor Anders och han berättade att geografin är inställd imorgon vilket innebär att jag har sovmorgon till kvart i ett! Rena rama lyxen ju! Men efter en hel dag med plugg belönade jag mig själv med en lång promenix med riktig power musik från min nya ipod:)
Nu små vänta jag lite inför filmen united 93 som börjar klockan nio på tv3, jag har sett den innan och då grät jag hysteriskt får se om jag gråter lika mycket den här gången med. ciao ciao

Ingen fest denna helg

Nej denna helg blir en väldigt lugn helg med en massa tv tittande och ikväll middag i helsingborg. Och snälla låt mig inte bli sjuk i inflensan som alla andra blir! Här är en bild på tre fina tjejer och jag. ciao


Dagens

- Semester snack om sommaren 09 med tjejerna.

- Det lutar mot Turkiet.

- Middag i Helsingborg.

- Ta upp alla nya möbler från IKEA.

Ciao ciao


Fredag=myskväll

Min mysdress är på och det är fredag kväll därför förstår ni att denna kväll inte kommer spenderas mer än hemma. Men jag är inte ensam för det för vid min sida har jag massvis med ballerinakex. Men inte gör det något att jag inte gör någonting denna kväll för jag är hur trött som helst efter en hård vecka i skolan. Jag vill inte tänka på hur min söndag ska spenderas! En massa plugg har jag framför mig, ta mig här ifrån!
Men det är den tråkiga händelsen denna helg men den roliga är faktiskt att jag och tre andra underbara vänner ska diskutera sommar semester, för visst spånas det om en sommarsemester. Eller det har de väl gjort nu i snart ett halvår!
Nu ska jag fortsätta att sitta vid facebook och äta mina ballerina. ciao ciao


Fy skäms!

Hej! Det känns som jag inte bloggat på en evighet som faktiskt är sant för mina blogg inlägg har gått väldigt dåligt sedan vi började skolan för en vecka sedan. Men alla dessa läxo och prov tar kål på en. Men det är bara att bita ihopa tills sommarlovet men först är det sportlovet om sex veckor ungefär. Dock är jag en av de som kommer vara hemma under lovet men jag kan glädjas över att Julia också ska vara hemma så man kan umgås med den underbaring!
Jag har nu suttit denna dag med snack med Malin hemma hos mig vilket var skönt. En massa minnen blev de vi snackade om vilket gjorde att det blev en hel del skratt.

Jag har en stor ångest idag. För idag i skolan fick vi besök av av syo och hon berättade om vad sam-språk och sam-europa är och vilka skillnader det är. Vad ska jag välja? Öh jag tror jag lutar mot sam-språk men ändå tvekar jag. Men jag måste plugga lite till nu men efter de blir det träning body jam och core! Men efter två hårda träningspass har jag en massa tidningar som väntar på mig, VR, Glamour, Damernas & Elle! Jag lovar att det blir ett bättre bloggår med mer bilder!


Ost och pepparkakor

Hela dagen igår trasslade sig internet, igen! Jag var då inte glad, men den dagen började med att jag steg upp väldigt tidigt för att jag skulle vara barnvakt klockan nio.
Men kvällen innan var jag ensam med mamma och pappa hemma, då vi hade en myskväll framför tv:n med ost, pepparkakor och saltkex. Till de drack jag och mamma en massa te.
Idag har jag köpt ett nytt block till skolan som börjar imorgon. Jag har en riktig ångest över skolan imorgon! Jag vill bara inte, för den närmaste tiden är det så mycket med prov och plugg. Men en lång fika med Hanna och Malin har gjort denna dagen bättre. Dagen avslutades med ett pass på formtoppen, body pump.
Nu sitter jag i min nya morgonrock en riktigt färgbomb och har precis ätit en banan. ciao ciao


Helgmys

I helgen fick jag besök av mina söta kusiner för lite tjejsnack, shopping och massvis med te drickande. Detta brukar jag, Johanna och Sofia göra men nu hade vi tillfället att bjuda ner Elin vår gemensamma kusin som är tolv år för att vara med för tjejmys. Detta gick verkligen hem. Vi gick en hel eftermiddag på stan och vad fick jag med mig, jo en snygg svart kavaj. Den blir perfekt som vår jacka för varma kvällar senare i maj kanske? Nu ska jag kila tillbaka till mitt rum! ciao ciao

Hot Makeup

Denna ögonskugga kitet blev min för endast 170 kr när den har kostat 379 kr. Detta kitet blir perfekt till fester och vardags! Dessutom klippte jag till med det sista kitet :) Denna ask heter Hot Makeup



Lite extra

Hej igår var det nyårsdagen vilket jag tillbringade min tid i soffan där jag bodde hela dagen.
Men idag har jag besökt en familj för lite fika och snack för den här familjen ska jag sitta barnvakt hos. Redan på tisdag.
Vilka söta barn de har, en på fem år och den andra på åtta år. roligare att sitta till barn som är lite extra söta.
dessutom har jag köpt ögonskugga sett de ska ni få en bild på senare.
Ikväll ska jag, Sofia, Hanna och Malin ta oss till Skanör för lite bus med grabbarna bus :)
Nej nu ska jag äta thailändskt! ciao ciao

Ett roligt 2008

2008 var ett roligt år!

Jag fick för första gången följa med till Österrike med hela gänget annars har familjen åkt skidor i Sälen. Men Österrike var så mycket roligare och att få uppleva det med så mycket underbara männsikor. Att bilda ett led efter skidåkare som är nybörjare, få hänga med killarna för partaj i dalen, att sätta korvar i backen, att få upptäcka dalen med Johanna och Sofia. Hela denna resan var väldigt rolig.

Att gå ut nian var både sorgligt och underbart. Äntligen skulle vi få sluta på högstadiet för att få börja gymnasiet. Det skulle bli spännande att få se sina nya klasskamrater men samtidigt skiljas från sina klasskamrater. För visst var vi den bästa klassen då? Eller? Enligt mig, nja kanske inte. Ta inte illa upp för visst var de trevliga männsikor i klassen men det var de för hur mycket gemenskap hade vi egentligen? Men visst var det både underbart och sorgligt att stå och sjunga As we go on.

Vi (familjen) båtluffade detta året också, det var vårt tredje år i Grekland övärld. Underbart är det alltid. Fast detta året stannade vi på en ändå ö, vår favorit ö Milos. Milos med sitt underbara hav, den goda maten och de pratglada grekerna.

Att få tillbringa sommaren på Näset är det bästa. För våra stränder är något vi faktiskt kan skryta med.  För visst är de underbara? Sedan finns det så mycket mysiga fik här nere på Näset, det är ett måste att besöka. Ett till måste är att besöka Falsterbo Horse Show med sprudlande ungdomar. Grillmys på stränderna, midsommar var den bästa midsommar som finns. För visst var den festen hemma hos V.O så himla ball, liksom. Sommar låten på Näset är ju nästan självklart, Bag in da box. I somras stack jag, Sofia och Johanna för en weekend i Stockholm och vårt mål för resan var förstås att shoppa som galningar. Lyckades vi jajemän. Vi fick även uppleva en mysig middag i gamla stan, en the voice festival och att se en skräckfilm på Stockholms största biosalong.

När vi började gymnasiet alla nervösa 16-åringar som blev uppdelade i sina klasser. Jag måste erkänna att jag trivs bättre i min nya klass än vad jag gjorde i min förra. Att få komma i en ny klass och känna att det är okej att säga fel på lektionerna. Att få känna att jag är jag och ingen annan.

Att få uppleva Kanarieöarna med familjen, ett break från vardagen även om jag var tvungen att plugga på min semester så var det ändå bättre att få plugga i solstolen i solen.

Nu är det 2009.


RSS 2.0