Lite sena bilder

Nu har jag äntligen installerat kameran på datan så här kommer lite bilder från julafton!


                                                               
  Lite av de goda julbordet


Jag och bror min på julaftons morgon



Lite till av de goda julbordet



Jultomten, jag och Johanna



Världens finaste tomte



Johanna och mormor

Promenix

Hej! Jag har precis vatt på en morgon promenix idag. Kallt var det men jag hade underbar musik från min nya ipod vilket underlättade situationen. Det är rätt skönt att gå när det är helt stilla i samhället och havet är alldeles stilla.
Nu sitter jag frusen med ett glas bubbel vatten från nya soder stream, gott.
Idag är dagen innan nyårsafton därför ska vi tjejer handla maten. det blir lite små plock och efterätt riktigt smarrigt.
Jag ska även träna med Malin och Julia, idag är det afro dance! Härligt.
Nu ska jag dricka te för att värma kroppen, ciao ciao!


                                                                
Här är en underbar chai latte från Bean Bar

Australia

Jag har en till film att lägga på min favorit lista på kärleksfilmer och det är bio aktuella Australia. Den var så himla bra och fantastisk. Den handlar om Lady Sarah Ashley som är en kvinna som lever i England på 30-talet, hon är väldigt fin i kanten. Hennes man har en farm i Australien där de föder upp djur. Men lady Sarah spelad av Nicole Kidman åker till Australien för att sälja deras ranch men när hon väl kommer fram har hennes man dött. När hon även upptäcker att en av de anställda inte har gjort sin plikt på jobbet måste hon rädda sin boskap. De måste driva sin boskap genom ett oändligt landskap i värmen. Detta gör hon med aborginer och boskapsfösaren Drover spelad av Hugh Jackman. Men de finns vissa som vill stoppa dem. *Aborginer var de männsikor som levde allra först i Australien men blev iväg skickade eller blev slavar när engelskmännen upptäckte Australien.
Genom resans gång inledds en kärleksaffär mellan Ladu Sarah och Drover.
En av aborginerna är Nullah, en kille i åtta års åldern som de kallar ett halvblod, denna lilla pojke gör ett stort intryck på lady Sarah.
Denna film var fantastisk och bör ses på bio. Men var beredda på att tårarna startas.


Summering

Hej! Dessa två dagar sen jag blogga senast har varit händelserika med bio och en rejäl shoppingrunda i stan.
I lördags mötte jag&mamma upp Johanna&Sofia som är mina kusiner och deras mamma Anna(min moster). Mamma och Anna som är systrar stack iväg från oss för lite syster snack och lunch. Medan vi tre tjejer stack iväg för en rejäl shoppingtur i Malmö. Allt eftersom blev påsarna i våra händer fulla så vi fick stanna för att ta en lunch vilket blev en china box. Mycket gott!
Efter vår snabba lunch fortsatte vi vår shoppingrunda och påsarna blev ännu mer. Vid fem tiden mötte vi upp mamma och Anna för att de skulle bege sig hem. Jag och mamma stack till möllevången för att handla med oss thailändsk mat hem, det är så himla gott.
När jag väl ätit var jag väldigt trött men det hindrade mig inte för att sitta upp och titta på kommisarie Lewis, en deckare som går på svt1.


Söndagen var en riktig söndag då jag bara låg i soffan och tog det lugnt. Men vid fyra beslutade jag och Sofia för att träna danceaerobic. Vilket blev en riktig kick för kroppen den dagen. Men söndagen var inte slut då. Utan vid åtta begav jag, Sofia, Malin och Hanna för att se bio inne i Malmö. Vi såg twilight och gud så bra den var. Robert Pattison som spelar Edward Cullen är en riktig snygging och hans blick är så intensiv. Jami jami! Har ni inte sett den se den!


Denna måndag har jag varit på en långfika med Julia och Malin för härligt tjejsnack. Efter nästan tre timmars fika skildes vi åt. Nu är jag hemma och är mätt och belåten. Men denna kväll blir också en biokväll fast med mamz och papz. Vi ska se Australia som är i nästan tre timmar. Ni får ha en bra måndags kväll, så syns vi. ciao ciao

Intensiv dag

Hej denna dag har varit intensiv, dagen började redan kvart i åtta då mitt alarm ringde och tvåtimmar senare satt jag på bussen in till Malmö med Sofia och Malin. Dock ska jag in till stan imorgon så jag begränsade mina köp men ett par tights jeans blev det iallafall.Men imorgon blir det mer, då jävlar!
Men efter några timmar i stan kom jag hem för att träffa min mormor som kommit ner för att bo här några dagar, mys. Då det har blivit mycket prat om livet med mormor om allt som händer i mitt liv just nu. Men jag var bara hemma någon timme för att sedan ta en promenix för att pigga upp min järna som var helt utpumpad av att ha gått i stan. Men efter min härliga promenix med pumpande musik imina öron var det dags för att bege mig till Jenny. Hemma hos Jenny blev det mat och efterrätt med både nytt och gammalt folk. Vilket blev ett intressant urval och prat.. Men nu är jag hemma och är helt slut efter denna intensiva dag men mer intensivare blir den imorgon då det blir en till shoppingdag.
Just nu sitter jag och tittar på en amerikansk komedi med Hugh Grant. En rätt gammal film med honom för ja tycker han är snyggare idag iallafall har han ändrat sin frisyr lite.

Idag har jag bokat bio biljetter för filmen Twilght min planering gick i uppfyllelse för att se den påsöndag kväll. Men efter detta är den största bio helgen på hela året gick det inte att komma in på deras hemsida efter den var över tittad. Så jag fick ringa och boka men det var en robot jag pratade med så nu håller jag bara tummarna för att allt har gått bra. Men det tror jag!

Måste bara tillläga att jag ätit världens godaste ris à la malta som mamma har gjort. Lite vaniljsmak i den också, suveränt.
Tyvärr blir det inga bilder idag heller jag har inte lagt över bilder på datan. Ciao ciao

Underbara juldagen

God Jul så här på juldagen. Hoppas att eran julafton också var lika fantaskig som min var.
Jag vaknade på julaftons morgon att mamma började spela "Stilla Natt" därefterkom hon in och väckte mig. Jag steg fort upp och i hela huset var det tända ljus inga elektroniska lampar där inte förutom i granen. Det låg några paketer under granen och bland annat ett rolit frågespel till mig med frågor om drinkar. Kul! Kan kommas att användas på nyår, kanske? Efter en stunds sittande på julaftonsmorgon med ljus omkring min familj var det dags för vår julefrukost då det var julegröt, smarrigt!
Men efter att tagit det lugnt i någon timme var det dax att fixa sig inför den stora släktträffen hemma hos Åströms. Vi kom precis till Kalle Anka, det är en tradition att se Kalle Anka. Det är riktigt kul se Askungen, Musse Pigg, Piff&Puff och de andra disney figurerna. Efter en timme med Kalle Anka var det dax för den goda julematen. Ett långbord fullt med julemat och ett långbord med nitton stycken hungriga männsikor från mormor till kusinerna. Tiden gick och visst blir man nervös av att vänta länge på tomten. Men tillslut kom tomten med massvis med julklappar. Efter att tomten gått var jag riktigt trött efter en dag sprängfylld med många upplevelser och nervositet. 

Idag är det juldagen och dagen som man bara ska ta det lugnt på. Och visst har jag gjort det då soffan har varit min bästa vän idag. Men jag har också gått en promenix vilket är en tradition i vår familj att dagen efter julafton gå en lång promenix och sedan komma hem och äta resterna från gårdagens julbord. 
Imorgon är det annandagen vilket betyder staden Malmö för mig med vännerna Sofia&Malin. Men den dagen slutar inte med ett shopping besök i Malmö utan jag ska hem för att träffa mormor som komme hit imorgon. Men på kvällen ska jag hem till Jenny för att fira henne som fyller år. Jenny är en gammal kompis till mig vi gick tillsammans p högstadiet så det ska bli kul att få prata minnen med varandra. 

Men julen för mig är också att gå på många bio besök och det har jag även planerat in. På måndag blir det kärleksfilmen Australia med mamma och pappa. Jag har även tänkt att gå på Twillight med vännerna själv har jag planerat in det på söndag men det får jag prata mer med mina vänner imorgon. 
Även lördag är planerad för en dag till med shopping fast då med Sofia&Johanna som är mina underbara kusiner. Fast den shoppingturen kommer även bli mycket prat om livet med en gigantisk lunch och fika. 
En ny kamera ar familjen fixat så det kommer bli nya bilder på dagens outfits nu och bilder från mitt liv så håll utkik! 
Men gud va jag är shopping sugen men nu måste jag hålla mig i styr så jag inte går överstyr med mitt shoppande för jag har kläder som bara ligger i garderoben utan att jag använder dem. Men slänga mina kläder vill jag inte heller göra för jag tänker alltid att en dag kommer jag använda dem. Men nog om mitt kläd snack för imorgon beger jag mig till stan.
Nu ska jag ta en dusch sedan ska jag göra mig en kopp te för att sedan fortsätta mitt tv tittande. ciao ciao

Minnen !

Måste berätta att idag satt jag och lyssnade på en rad olika låtar och gud vilka minnen jag har till vissa låtar!

Armand van Helden; My my my
    Sommaren mellan sexan och sjuan spelades denna låt jämt på NRJ och jag var deras absolut stösta idol iallafall till den låten. Den sommaren träffade vi ett killgäng som vi spenderade hela sommaren med. Då det blev båda vattenkrig och hoppande från piren. Men när väl skolan började bröt kontakten av. Tråkigt men sant. Men dessa minnen från den sommaren är roliga och många.

Laurent Wolf; No stress     Den låten påminner om mig! Haha låter kväppt i vissas öron men är självklart i andras. Men låten är såååååååå här bra!

Happy Feet; Boogie Wonderland    Låten var med på en dansuppvisning för ett år sedan och gud va nervös jag var men reslutatet var lyckat. Hela upplägget till dansuppvisningen var underbart. Denna låten börjar med ett stepp nummer vilket gjordes av min då danslärare Maria. Vi stod bakom duken och helt plötsligt drogs duken upp och där stod vi ett tjugotal nervösa tjejer med glittriga peruker. Vi började dansa och alla i publiken hade leende på läpparna för dansen var hur bra som helst.

Oasis; Wonderwall    Jag, pappa och mamma har minnen till denna låten för detta var första låten jag dansade till. Det är lite svårt att beskriva hur jag gjorde men jag gör ett försök, tänk er när man ska stå på händer. Så gjorde jag och jag träffade golvet med händerna och sköt upp ett ben i luften. Åh ja sådär dansade jag när jag var liten. Haha..

Britney Spears; Hit me baby one more time   Jag stod framför speglen och mimade. Jag trodde verkligen jag var en superstjärna och skulle bli stenrik och berömd en dag.

Dj tune feat Orremannen; Bag in da box   Behövs det förklaras mer? Men det var midsommar låten.


Här var lite minnen från låtar ni fick ta del av! Ciao ciao

Stress och trött

Hej! Idag är jag helt slut och faktiskt har jag funderat på att gå och lägga mig nu men det går ju inte eftersom det är uppe sittar kvällen ikväll dessutom är det lillejulafton. Anledningen för att jag är så trött idag är för jag tränade body pump imorse och tränaren Ina sa till oss att lägga på extra mycket vikt. Dessa visa orden tog jag direkt imot och satte igång med mer vikt. Detta känns i kroppen nu men jag kan då känna att jag kan äta hur mycket som helst imorgon. Men efter träningen väntade ett hus att städa. Jag är väldigt nöjd med min insats i huset! I eftermiddags var jag såååå slut att jag fick ta en väl behövlig paus och då tittade jag på Arn 2, ettan är bättre men denna film är inte dålig. Jag gillar lite så riddarfilmer. Men riddarfilm som är en favorit är Troja och King Arthur.
Men ikväll har jag lite att pyssla med för jag har lite julklappar att slå in. Åh jag är alltid så här härligt pirrig vid den här tiden för imorgon är det julafton! Då blir det att träffa alla nitton stycken från mammas sida, härligt.


Idag pratade jag med Jenny en gammal kompis från min förra klass. Vi har pratat under gymnasiet men det har mest blivit ett "hej" men på fredag är jag bjuden hem till henne för att fira hennes fördelsedag men nya och gamla tjejer. Vadå prata nya och gamla minnen? Sånt gillar jag!
Förlåt än en gång för dålig uppdatering men nu vid jul är det rätt förståligt.
Måste berätta om min mysiga kväll igår, för då var det julemys hemma hos Sofia. Vilket medgjorde att vi masserade varandra i ca en och halv timme. Kroppen kändes så mjuk och härlig efteråt.



tack för en underbar familj och att ni står ut med mitt svängiga humör

Dubbelt upp

Hejsan alla sunshines! Denna dagen har mer bestått av en lugn dag framför tv:n. Jag kan inte klaga för det är så skönt att bara kunna ligga och slappa utan att behöva göra någonting. Men vid fyra tiden to jag mig i kragen för att jag och dansa på Formtoppen. Det var en sån adrenalin kick att få träna efter en sån här slappedag.
Nu sitter jag och tuggar på ett rött äpple, mums! Jag sitter och väntar på pappas husmanskost, han gör min laxfavorit maträtt (lax à la lampa), den är god ochhelt klart en favorit att rekomendera.
Igår lagade jag för första gången tacos alldeles själv, och resultatet blev utsökt. Detta gjorde jag hos mina kära barn Evelina&Fabian som jag sitter barnvakt hos.
Denna kväll blir dubbelt upp då jag åter igen ska se Titanic, jag älskar den filmen. Nu ska jag gå till mina favorit föräldrar och hjälpa de med maten.ciao ciao

Trött och klar.

Hej! Idag är jag väldigt trött efter att ha gått i stan för att köpa de sista julklapparna. Jag trodde aldrig jag skulle bli klar med de men det blev jag. Ikväll ska jag vara barnvakt. Det är allt jag skriver denna lördag, men jag har hittat så mycket fint i stan. ciao ciao

Listan är lång...

Det är mycket jag vill hinna med detta jullovet! För nu är det äntligen lov ocg gud vad skönt. Dessutom är det efterlängtat sedan sommarlovet! För visst behöver alla lite ledighet från allt plugg och stress.


Det här vill jag göra detta lovet:


-Äta stört mycket alla dagar!

-Shoppa riktigt mycket under mellandagsrean.

-Men jag måste tänka över mina köp innan jag köper! För jag har flera plagg i min garderob som jag aldrig använder.

-Träffa Sofia&Johanna över en hel helg för att snacka om allt som händer i våra liv.

-Att kusin Elin som är 12 år ska få följa med och shoppa med oss andra "större" kusiner.

-Träna lite mer detta jullovet än förra jullovet.
-Va med underbara vänner under jullovet, med fantastiska kakor vid våra sidor.
-Få en underbar nyår och oförglömlig!

Listan är lång men jag tror ni blir för uttråkade för att läsa vidare så därför nöjer jag mig med detta istället. Ciao godisbitar!


Jäktigt och desperat!

Hej sunshines!
Denna dagen har varit jäktig och rolig samtidigt. Dagen började vid tio i Vellinge kyrka för julavslutning med alla samhällarna. Direkt efter det var vi ett femtio tal som åkte in till Malmö med bussen men alla var inte med oss tjejer. Men människorna blev nog lite förvånade när ett helt gäng av ungdomar steg på bussen vid elva. För en man på 50+ frågade mig om varför vi var så många ungdomar på bussen och jag svarade artigt tillbaka att vi fått julavslutning idag. Då skulle alla givetvis in och fixa allt innan jul. Då förstod han precis.
Men väl inne i stan var det tänkt att jag skulle fått mitt studiebidrag idag isället för imorgon därför blev jag lite smått förvånad när det väl inte var överfört. Då blev jag genast desperat av en förklaring av mamma och ringde henne. Men en vanlig tindens av mamma är att hon inte svarar och det gjorde hon inte idag heller. Och mitt tålamod var inte starkt nog att klara av att hon inte svararde därför ringde jag henne flera gånger utan att riktigt tänka på hur många gåner jag egntligen ringde. Ännu desperatare blev jag en timme senare då mamma fortfarande inte hade ringt så jag ringde hennes kollega och jag fick veta att mamma satt på möte. Då blev allt rätt uppenbart varför hon inte svarade. Men mamma ringde inte upp så där stod jag paketlös men jag har lagt undan alla julklapparna så imorgon ska jag bara in och köpa allt.
Men Julia och jag åkte hem glada i hågen men vis bussens slut var vi trötta. Jag skulle hem för att vara barnvakt på kvällen så jag skulle förberedda mig lite. När mamma väl ringde upp mig lät hon inte jätteglad, utan det första hon sa till mig var "Ebba 22 missade samtal". Då skämdes jag lite. Men mamma skjutsade mig till barnen som jag skulle passa och hon körde snabbt därifrån. Men det skulle hon inte gjort för när jag väl ringde på och deras pappa öppnade dörren och tittade lite konstigt på mig förstod jag att något inte stämde. Det visade sig vara ett missförstånd alltihopa. Jag ska vara barnvakt imorgon istället. Så hem fick jag gå eftersom mamma inte svararde på sin mobil den här gången också! Så när jag väl var hemma ändrade jag mina planer inför morgondagen. Men imorgon ska jag till stan iallafall med pengar i min ficka och köpa alla mina julklappar.
Ikväll ska jag träffa tre vackra tjejer för en riktig tjejkväll med film och hela myskitet. Nu ska jag fortsätta dricka min glögg, ljuvligt! ciao ciao
Så ni förstår att min dag varit jäktig och lite desperat!

En brinnande debatt

Dagens debatt väckte starka reaktioner i debattsalen där de pratade om våldet bland ungdomarna som ökar. Samtidigt som debatten ägde rum pågick och pågår ett kravalldrama av ungdomar i Malmö (rosengård). I debatten så fanns det även personer från alla Malmös muslimska föreningar, skolelever från Rosengård och politiker. Där de själv fick ta del av frågorna och ställa sin egna ställning till frågan. Ibland blev stämning rätt agressiv och hård när politikerna pratade med de muslimska personerna. De fråger som ställdes i debatten var, hur kommer upploppen utvecklas? Vad ska vi göra för att minska det ökade våldet i dagens samhälle?
Rent spontant tror jag det kommer utvecklas till det negativa och bli ett allt mer agressivt våld. Detta kunde även skoleleverna hålla med mig om eftersom vålden har ökat och utvecklas det senaste tio åren.
Under den agressiva stämningen kom frågan upp hur vi  medborgare ska minska våldet? Jag tror att föräldrarna har en viktig del i ungdomans vardag. För visst är ens föräldrar en stor förebild för hur vi uppför oss och deras uppfostran på livet för oss. Men politikerna har lätt lätt för sig att säga att ansvaret ligger hos föräldrarna som det delvis har. Men det är väldigt viktigt för politikerna att förmedla och genomföra krav för medborgarna från samhället. Att politikerna genomför krav för medborgarna är viktigt. I dagens debatt pratatde publiken om hur lite sällskaps ytor det finns i rosengård. Det är viktigt att ungdomar känner att det har någonstans att få vara på helger och kvällar, där de också gör nytta. Jag tror rent tekniskt att kravallupploppen skulle minska om det fanns ungdomsställen för ungdomar. Men politikerna måste också lova att hålla och stå för de de säger. Då det kom upp exempel idag om hur det inte har genomförts löften utan det bara blivit ord som hängt kvar i luften. Fortsätter politiker så här börjar man faktiskt tappa sitt förtroende om politiker.


Jag brukar inte titta på debattprogram men denna debatt fråga fick stämningen att vändas upp och ner i salen. Nu ska jag efter en lång promenad äntligen gå och sova. Imorgon är en ny dag, vår sista dag innan jullovet och efter det blir det att handla jullklappar.  ciao sötnosar!  


Julstök och disneyfilmer

Denna dagen har varit bra! Först en lektion, samhällskunskap och den lektionen var bara helt onödig. De ända vi gjorde var att ha frågesport, då kunde jag lika gärna kunna vara hemma och sova. Efter skolan åkte jag, Julia och Malin hem till Julia för att mysa i hennes soffa och titta på gamla disney filmer. Visst är det mycket roligare att se dem idag när man är äldre och förstår skämten. Jag kan garantera att man skrattar! Vi tittade på Svanprinsessan.
Efter en lunch med tjejerna och filmtittande åkte vi med bussen till Skanör för att ha julstök hemma hos Bitte. Vi var nitton stycken från klassen och vi blev indelade i lag. I lagen skulle vi göra de snyggaste pepparkakshusen vilket tyvärr inte gick hem till juryn för vann gjorde vi inte.
Men efter en stunds vila var det dax för fruktsallad med glass och senare var det julklapps leken. Jag har aldrig kört den leken men den var en himla härlig lek.
Snart blir det promenad! ciao ciao


          

Onsdag

Denna dag har jag hunnit handla en julklapp så nu har jag två i min samling men många fler har jag att inhandla. Men mer julklapps köp blir det på fredag efter avslutningen. Men annars har jag denna dagen varit väldigt trött efter filmen titanic igår på tv3. Den slutade 00.35 och det känns att jag har sovit lite men därför ska jag lägga mig i tid ikväll.
Men titanic såg jag igår och visst är den filmen den bästa kärleksfilm som finns? Den är alldeles underbar och visst gråter man eller iallafall jag. Men det finns andra bra kärleksfilmer och här kommer en lista på tre andra som  också ligger på topp:
-Dagboken
-The Holiday
-Love Actually


Nu har jag varit och tränat aerobic. Vet ni jag har tittat in en nyårs klänning men dock har jag inte köpt den! Tyvärr har jag inte hittat en bild! ciao ciao


Ett måste ikväll..

Vet ni vad jag har tjatat om nu under en tid det är att få se Titanic. Och vet ni vad som är ett måste ikväll att se Titanic  på tv3, nu! Detta blir ett sista inlägg för denna underbara kväll med Titanic vid min sida ! ciao ciao!

Tisdag

Hej sötnosar! Denna dagen har varit lugn som alla andra dagar denna vecka då det inte finns något att plugga till, vilket är riktigt skönt. Så denna dagen har bestått av två lektioner, promenad med Sofia, tittat på innebandy och tittat på julfilm. Nu blir det afro power dance, äntligen dax för att dansa till den häftiga trum musiken. En postitiv som jag och Sofia har gjort idag är att planera lite till nyår som jag hoppas blir alldeles underbar!
Endast 8 dagar till julafton, åtta dagar. detta är givetvis väldigt skönt men jag har lite ångest över mina julklappsköp. Jag har bara köpt en julkapp vilket är lite konsitg för att vara mig jag brukar alltid vara klar med den vid den här tiden. Och många har jag kvar att köpa!
Nu ska jag sticka, ciao ciao!


Måndag

Glädjenyheter fick Sp1d idag när vår naturkunskap lärare kom in på vår geografi lektion och berättade att det inte blir någon lektion idag. Vilket innebar att vi slutade halv tolv isället för halv tre. Men vi som inga läxor har vill inte sitta hemma själva och ha tråkigt. Utan min dag har jag spenderat hos Malin med Julia, då vi började titta på svanprinsessan 2 men konstaterade redan efter en kvart att ettan är mycket bättre. Därför stängde vi av och tittade på Scream 3 som är en skräckis men är en Bfilm.
Nu har jag kommit hem och ska om några timmar träna body pump. Denna vecka har vi ingenting inplanerat eller bara en rolig händelse. Det är julstök hemma hos vår lärare på torsdag, då vår klass ska ha lite julmys med henne.
Men imorgon blir det in till stan för att handla julklappar... Mer kan jag inte skriva. Ciao ciao


Kameran är fortfarande sönder vilket innebär inga bilder. :( tråkigt men sant!

Helgsummering

Då var det dags för helgsummering efter denna helgen efter dålig upptatering under dessa dagar. Men båda fredagen och lördagen har varit intensiva. I fredags var det årets lussvaka vilket blev en lite förfest hemma hos Julia med lekar och idol tittandet. Sedan ville alla så gärna till badhytten men det var 18+ och ingen av oss har falsk leg vilket bidrog till att vi var på fest i Skanör. Men det var också himlans kul så det blev ingen dålig kväll. Efter att ha tagit sista bussen hem så var jag hemma klockan tre i huset.
Självklart vaknade jag väldigt tidigt på lördag morgon, kvart i åtta. När jag vaknade kurrade min mage väldigt mycket vilket gjorde att jag var tvungen att gå upp och äta. Efter frukosten fortsatte jag med min svensk novell som ska vara inlämnad imorgon. Men jag kunde inte sitta mer än en timme då jag följde med mamma till Köpenhamn. Där mötte vi upp två av mammas vänninor. Vi satte oss på en resturang och åt danskt julbord. Årets första julbord blev i Danmark. Det blev mycket skratt med dessa "tjejer". Det var öppna och berättade om deras liv och hemligheter. Detta tyckte jag var kul eftersom vissa är inte direkt öppna när någons barn är med. Men dessa tjejer var jätteöppna! Detta ledde till mycket skratt när de berättade om deras gemensamma händelser från deras gymnasie tid.
Idag är det söndag vilket innebär för mig slappe dag. ciao ciao


En annan fest bild inte från lussevakan.

Julkänsla, jajamensan!

Hej sötnosar!
Jag tycker själv jag har varit glad nu dagarna ut. Beror det på julkänsla eller något annat (blink blink)? Men såklart att jag har julkänsla och imorgon är det lussevaka sedan på lördag är det lucia. På lördag ska mamma och jag till Köpenhamn, hur mysigt som helst! Och hela söndagen ska jag baka pepparkakor, ännu mer julkänsla :)

Idag ska jag ta mitt foto på Formtoppen, ciao ciao

Planering och förhoppningar

Hej bloggen! Nu är jag tillbaka efter två dagars stopp eftersom internet varit lite trassligt. Men dessa två dagar har inte alls varit jätte händelserika mer än träning och att jag skulle ha pluggat men jag är för lat just nu.... Åh jag glömde, i måndags var jag och klassen ute och åt på Mellenium där det var fullbokat. Kanske lite konstigt eftersom det var en måndag men det var fondue afton, vilket blev ett härligt slut på en tråkig dag och en bra början för denna veckan!
Men eftersom jag inte varit noga med att göra min svensk novell dessa dagar har jag en hel novell att skriva, ajabaja! Lite idé bristningar har jag dock, men under kvällens lopp hoppas jag att jag skrivit minst tre sidor. Jag hoppas...
Därför blir det ingen träning för mig idag :( lite synd faktiskt för denna vecka blir det inte så mycket träning.
Men någor jag längtar till är lussevakan på fredag! Men mina förväntningar på att det ska hända något extra kul är nog för höga. Därför har jag ställt in mig på att det inte kommer hända något kul då blir jag väldigt glad när det väl händer något.
Ikväll ska jag och Johanna pratas vid och planera lite när vi+gums ska julklapps shoppa! Ciao ciao



Jag och Johanna (min bästa vän)

Play the record

För några år sedan var hon min stora idol, jag pratar om Britney Spears. När hon släppte sin första stora hit hit med baby one more time så kunde jag inte vara tyst. Jag stod framför speglen och sjöng, jag trodde att jag var en stor stjärna. Att dansa har alltid varit Britney Spears stora passionen, det sa hon i sin dokumentär play the record. Där hon följs av ett engelskt film team under 60 dagar. Hennes liv är väldigt hektiskt och hon stressar otroligt mycket. Men det är för att hennes stora "comeback" ska bli extra bra. Och visst är hon på väg? Bara hon håller sig i skinnet tror jag att allt kommer gå bra. Hon berättade bland annat att varför hon klippte bort sitt hår var att det var någonting i henne själv som gjorde uppror. I dokumentären fick jag en helt annan bild av denna tjej. Jag håller verkligen tummarna för att hon kommer lyckas. Och de som såg slutet av denna dokumentär måste hålla med om att det var fantaskigt, jag blev väldigt rörd när hon sa sin mening "Jag är fri".


Nu ska jag vara barnvakt i tio timmar, ciao ciao


What a wonderful day

Kevin och Alice gick vidare, det gjorde inte mig något vem det var som skulle gå vidare av Alice och Robin bara Kevin gjorde det. Kevin är en helt underbar kille med sin charm. Han är liksom charmig på ett oskyldigt sätt.
Jag blev väldigt rörd när jag fick se Robins avslutnings video när han fått veta att han åkt ut. Jag fällde en tår när jag såg att Robin blev väldigt ledsen då han försökte hålla igen sina tårar.
Robin kommer alltid vara en Gavin degraw kille med en underbar röst. Vi kan egentligen bara hålla tummarna på att något skivbolag har sett vilken talangfull kille han är.
Men jag håller fortfarande tummarna för Kevin han har alltid varit min favorit sen han gick vidare!


Here I go again

Mamma mia var jättebra! Det är en helt annan upplevelse att höra låtarna live, jag var bara tvungen att sjunga med.
Vi hade jättebra platser då vi satt på rad nummer sex och såg jättebra till scenen. Bakom oss satt ett helt gäng med 40+ och den ena mannen där kanske runt 50 år han sjöng med på alla låtar fastän han inte var den bästa sångaren. Han sjöng även med när det blev väldigt tyst i arenan och musiken tystnade. Nu ska ni inte missförstå mig för han sjöng inte högt men vi som satt runt honom hörde honom. Men det gjorde inget eftersom det blev väldigt roligt när det lev höga toner. haha... Det blev ett väldigt roligt slut på det hela då mamma mia var slut kom artisterna ut igen och sjöng igenom alla låtarna. detta gjorde att jag stod uppe och klappade mina händer och sjöng med! Artisterna var väldigt duktiga med sång röst och allt man kan säga att det hade hela paketet.

Sedan kom jag hem och mötte upp Sofia för att ta en promenad. Vi pratade konstant i cirka en timme. Det var också ett bar slut på kvällen nu när jag och Sofia inte träffas lika ofta förutom på helgerna, vi träffas i skolan men eftersom vi inte går i samma klass blir det att rasterna inte är samma. Därför kändes det som en välbehövlig promenad att få prata. Vi har dessutom bokat in en promenad imorgon. Bokat in, nej så kan jag inte säga för så planerad är jag inte.
Nu är jag väldigt trööttttt... och jag planerar att ändra min design på min blogg, håller på att planerar lite och jag tittar runt bland andra bloggar. Vi får se hur det blir med den biten!
Godnatt, godkväll! Ciao

Fredag

Hej, nu är äntligen skolan slut och helgen har börjat. Vi är nu ännu närmre jullovet! Jag hade prov idag på engelskan det gick väl hyfsat bra, bara så ni vet (;
Sedan har det löst sig med biljetterna vilket var en himla tur för jag vill ju se mamma mia. Så nu är det fullt ös i huset med matlagning eftersom vi ska snart iväg. Det är en tidig kvällsföreställning därför ska vi iväg snart! Men ack det skadar ju inte eftersom vi vill se musikalen, den har förresten fått jättebra kritik.
Nu ska jag fixa mig lite och ringa soffiproppen! ciao ciao


Torsdag

Hej eller godkväll min sötnosar! Nu är jag helt slut i kroppen efter at ha tränat. Jag kommer garanterat ha träningsvärk imorgon från coren. Men jag har precis tittat på medium som alltid är lika bra och spännande, den får mig faktiskt att blunda ibland.
En annan händelse är att jag ska på mamma mia imorgon! Men bara kanske eftersom mamma har blivit av med biljetter eller hon hittar inte dem. Det gör mig lite besviken eftersom det är inte första gången hon blir av med saker! :@ Jag håller givetvis tummarna för att vi ska hitta dem för jag vill verkligen dit. Då blir det tredje gången gilt, första såg jag den svenska musikalen i gbg av mamma mia, sedan var jag ju bara tvungen till att se den på bio och nu imorgon blir det den engelska versionen av mamma mia i Malmö! Men bara om mamma hittar biljetterna. Det hoppas jag ju på.
Nu måste jag packa ner lite inför imorgon på gympan då det är handboll. ciao ciao jag är jättetrött!


    
Julafton är nära!

Formtoppen

Jag ska snart iväg för att träna body jam och core. Och jag måste dock påpeka att jag verkligen älskar att träna, jag känner mig duktig efter jag tränat och jag känner att jag har gjort en bra prestering ifrån mig.
Jag tränar regelbundet på Höllvikens gym (Formtoppen) men måste också tilläga att jag bara tränar pass och inte i det vanliga "gymmet". Varför jag valt att bara träna pass är att jag känner att jag gör en bättre prestering när jag tränar passen på Formtoppen. På Formtoppen har du ett väldigt brett sortiment när det gäller pass, du kan träna allt från afro power dance till spinning. Det finns även det som kallas för body jam, body pump, body step, många undrar varför det heter body förre sitt namn. Här får ni er förklaring! Ett företag som heter Les Mills gör en koregrafi till passen med body förre och olika gym använder Les Mills passen, t.ex om du skulle vilja träna i Malmö och du vet att de har Les Mills pass och du väljer att träna body step är koregrafin densamma som i Höllviken. Fiffigt va?
Jag har dansat sedan jag varit liten, men jag har haft perioder när jag har tagit uppehåll med dansen. Det som glädjer mig med Formtoppen är att det har ett så brett urval med olika typer av dans pass, du har allt från aerobic till danceaerobic dessutom har du även afro power dance och mycker fler.
Under fyra år boxades jag, men efter ett tag kände jag att det var samma träning om och om igen när jag väl fyllde femton började jag på Formtopppens alla olika pass. Jag kände att jag verkligen hittat min "grej" på Formtoppen. Så jag började köra stenhårt under en period då jag tränade ungefär sex gånger i veckan, tillslut sa min kropp ifrån att det var för mycket träning och jag har minskat min träning mellan fem-fyra träningspass i veckan. Jag kör ett brett träningsschema med body pump som ger mig stryka, men jag älskar att köra alla danspassen vilket gör att jag blir sprudlans glad.
Har du din möjlighet eller du inte provat att träna på Formtoppen är det något du borde göra. Det tycker jag verkligen.
Jag har fått höra att jag är väldigt duktig med min träning även de från Formtoppen vilket jag nu har fått äran att vara med i deras Formtoppens bilaga som utkommer under jullovet som en Formtoppen profil. Detta glädjer mig verkligen även om bilden bara kommer vara putteliten och det jag kommer berätta bara kommer infalla på några meningar är detta ändå stort för mig, när jag kämpat för att hitta rätt träning för mig.
Nu ska jag kila och göra det jag tycker är kul! ciao ciao


Jag vill tillbaka

För bara någon vecka sedan var jag på Canarieörna. Jag smålängtar efter att få komma tillbaka dit nu eftersom detta busväder här i Sverige är bara ruggigt och kallt. Här får ni en bild från vårt ställe!



Bamsetrött

Hej!
Mina ögon går i kors och jag är jättetrött, jag har blivit allt mer trött på sista tiden vilket jag inte gillar. Men dagen har varit seg och lång, ända tills fyra gick jag idag. Därefter var det bums iväg till Ljunghusen där jag skulle träffa en familj som jag ska vara barnvakt till. Så i busvädret och kallt var det gick jag för att leta efter rätt hus på storvägen. Det tog mig en stund för att hitta. Efter jag varit hos dem tog jag mig hem och när jag väl var hemma la jag mig på soffan. En riktig soffpotatis har jag blivit.
Men helgen börjar närma sig och på fredag ska jag se mamma mia. Nu får jag väl göra det jag behöver göra mest att sova. Jag är bamsetrött! ciao ciao

Onsdag

Godmorgon mina läsare! Nu är jag på skolan och jag är redan trött efter en timmes franska och nu väntar två timmars naturkunskap, kan det bli bättre? Skämtosido. Idag går jag till klockan fyra vilket inte är så roligt. Direkt efter jag slutat ska jag iväg och vara barnvakt. Ha en bra dag! Ciao

Jag vill ha

              
den här snygga klänningen från H&M! Endast 298:- kanske blir det ett kap? Nej det kommer det antagligen inte bli eftersom alla mina pengar kommer läggas ner till julklappar! ciao


Tisdag

Tjolahopp mina sötnosar! Jag bloggade ju inte igår, skam på mig. Men här är jag idag!
Igår var det måndag och jag tränade och var barnvakt alltså ingen vidare speciell dag.
Men däremot så var jag och Malin i stan idag för att handla julklappar efter vår skoldag som slutade klockan tolv. Men jag som skulle hitta julklappar hittade bara fynd till mig själv vilket inte var meningen men som inte skadar ju. Jag hittade två stickade halsdukar i färgerna rostbrunt och vitt från H&M och ett svart skärp från Åhlens. Tyvärr är kameran sönder och det är jag jättesur över så därför blir det inga bilder.
Men jag och Malin satt ungefär vid Mcdonalds stökiga miljö i en och halv timme då vi pratade en massa minnen vilket ledde till en massa skratt. Nu har jag precis varit på afro power dance vilket var väldigt roligt. Imorgon är det ingen rolig dag då jag går till 16.00! Men jag ska väl orka den dagen också? Men jag är rätt sugen på att ringa Johanna så jag ska göra det nu!

Jag små längtar lite inför fredag då jag och min familj ska se musikalen mamma mia på malmö arena!  ciao ciao


RSS 2.0