En brinnande debatt

Dagens debatt väckte starka reaktioner i debattsalen där de pratade om våldet bland ungdomarna som ökar. Samtidigt som debatten ägde rum pågick och pågår ett kravalldrama av ungdomar i Malmö (rosengård). I debatten så fanns det även personer från alla Malmös muslimska föreningar, skolelever från Rosengård och politiker. Där de själv fick ta del av frågorna och ställa sin egna ställning till frågan. Ibland blev stämning rätt agressiv och hård när politikerna pratade med de muslimska personerna. De fråger som ställdes i debatten var, hur kommer upploppen utvecklas? Vad ska vi göra för att minska det ökade våldet i dagens samhälle?
Rent spontant tror jag det kommer utvecklas till det negativa och bli ett allt mer agressivt våld. Detta kunde även skoleleverna hålla med mig om eftersom vålden har ökat och utvecklas det senaste tio åren.
Under den agressiva stämningen kom frågan upp hur vi  medborgare ska minska våldet? Jag tror att föräldrarna har en viktig del i ungdomans vardag. För visst är ens föräldrar en stor förebild för hur vi uppför oss och deras uppfostran på livet för oss. Men politikerna har lätt lätt för sig att säga att ansvaret ligger hos föräldrarna som det delvis har. Men det är väldigt viktigt för politikerna att förmedla och genomföra krav för medborgarna från samhället. Att politikerna genomför krav för medborgarna är viktigt. I dagens debatt pratatde publiken om hur lite sällskaps ytor det finns i rosengård. Det är viktigt att ungdomar känner att det har någonstans att få vara på helger och kvällar, där de också gör nytta. Jag tror rent tekniskt att kravallupploppen skulle minska om det fanns ungdomsställen för ungdomar. Men politikerna måste också lova att hålla och stå för de de säger. Då det kom upp exempel idag om hur det inte har genomförts löften utan det bara blivit ord som hängt kvar i luften. Fortsätter politiker så här börjar man faktiskt tappa sitt förtroende om politiker.


Jag brukar inte titta på debattprogram men denna debatt fråga fick stämningen att vändas upp och ner i salen. Nu ska jag efter en lång promenad äntligen gå och sova. Imorgon är en ny dag, vår sista dag innan jullovet och efter det blir det att handla jullklappar.  ciao sötnosar!  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0