Filmtips

Om du inte kan få nog av skådespelarna Jake Gyllenhaal, Meryl Streep eller Reese Witherspoon så är denna spännande thriller något för dig. Gavin Hood regisserade filmen år 2007.

Filmen Utlämnad tar dig med bakom CIA: s stängda dörrar och den handlar om hur en egyptisk man bortförs pga av misstanke om terrorist kopplingar. Hans fru (Reese Witherspoon) blir orolig när han inte kommer hem och hon bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt. Men allt hon får reda på av CIA-bossen (Meryl Streep) är att han finns i ett afrikanskt land. Hon försöker förgäves hitta sin man men utan resultat. Ingen tror henne när hon förklarar att hennes man är kidnappad.

Den nya, unga CIA-analytikern (Jake Gyllenhaal) har hand om uppdraget av den egyptiska mannen. Han påverkas mycket över att få ta hand om den oskyldiga egyptiern. Han förstår att allt han gör är fel.

Afrika och Amerika är de två länder som filmen utspelas i och den utspelar sig i nuet.

Utlämnad var en riktig spännande film. Jag tror att det ligger mycket sanning bakom filmens material.

Utlämnad har ett tydligt budskap som berättar hur världen förändrades efter terrorattacken den 11 september 2001. Efter attentaten har det pågått en ständig jakt efter terrorister. Men, hur vet vi om alla fångade verkligen är skyldiga? För i de flesta fall och i denna film blir han fångad för att han har ett speciellt utseende. I nästan alla fall blir man misstänkt om man har ett arabiskt utseende.

Filmen var väldigt bra eftersom den skildrar en sann verklighet. Dock, kunde tempot ha blivit högre i vissa scener.

Det var den här recensionen jag skrev på svenskan, vad tycks? Denna film måste ses. ciao


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0